Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт каза, че няма смисъл да

...
Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт каза, че няма смисъл да
Коментари Харесай

Саутгейт за освиркванията към Хендерсън: Не мога да разбера това

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт сподели, че няма смисъл да се освирква Джордан Хендерсън, откакто почитателите се нахвърлиха против полузащитника по време на победаjd с 1:0 против Австралия в контрола.

Хендерсън бе определен за капитан на Англия за мача, като 33-годишният състезател бе на терена 62 минути, преди да бъде сменен под освиркванията на последователите на стадион „ Уембли “.

Хендерсън се мина в тима на Саудитската професионална лига Ал-Етифак от Ливърпул с тригодишен контракт през юли. 

„ Не мога да схвана това. Хендерсън е състезател със 79 мача за Англия. Неговата отдаденост и принос за националния тим са изключителни. Ролята му за цялата група от играчи, както на терена, по този начин и отвън нея, е феноменална. Той е този, който взе Джуд Белингам под крилото си и е модел за подражателство на всички играчи с неговия професионализъм и метод. 

Някои хора вземат решение да го освиркват. Хайде – играем с Италия във вторник и дано застанем зад този тим “, съобщи Гарет Саутгейт.

След като Футболната федерация на Саудитска Арабия разгласи този месец, че ще кандидатства за домакинство на Световното състезание през 2034 година, Хендерсън изрази поддръжка за кандидатурата във видео.

Запитан дали това може да е предиздвикало почитателите на Англия да изразят недоволството си, Саутгейт сподели: „ Какво общо има това с поддръжката на човек, който носи фланелка на Англия? Наистина не знам накъде вървим с всичко. Силно съм впечатлен от безупречните полезности и решения, които всеки в нашата страна взема в този момент.

Знам какво го е основало и това се е случило, само че за мен опонира на логиката да дадеш на състезател – който влага сърцето и душата си в играта за Англия – за какво да го освиркваш? “.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Боян Денчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР