Мениджърът Лъчезар Танев даде интервю за Тема спорт, в което

...
Мениджърът Лъчезар Танев даде интервю за Тема спорт, в което
Коментари Харесай

Лъчо Танев даде селекционен съвет на ЦСКА


Мениджърът Лъчезар Танев даде изявление за " Тема спорт ", в което приказва по главните въпроси в българския футбол. Предлагаме ви част от него.

" В последния мач сред Лудогорец и ЦСКА не видях това, което би трябвало да забележим сред първите два тима. И това е най-меко казано. За ЦСКА не преставам да настоявам, че там през последните години са хвърлени много средства и не считам, че за тези средства са привлечени най-адекватните играчи. Те имат един несъвършен вратар, който даже не може да играе с крайници. Имат нестабилна двойка централни бранители, от които Матей е по-добрият, само че на контраофанзива са доста уязвими. Имат двама извънредно мудни и нединамични вътрешни халфове, които са с идентични характерности. Имат нападатели, които играят " в случай че мине обстановката и в случай че стане ", без кой знае каква концепция. Последните им отигравания са безредни. Без класа. При толкоз доста проблеми, няма по какъв начин да се получат нещата. Лудогорец не са това равнище, както преди години. Срещу ЦСКА те имаха и доста контузени, както и осъден главен футболист. И те нямат индивида в средата с нужния тайминг, който може да води играта, който да насочва офанзивата, само че и да брани. Там са едни разпиляни полузащитници, които не можеш да ги прецениш, като португалецът и Сантана. Или са чисто отбранителни или единствено атакуващи. Играчите " box to box " липсват или, в случай че са там, са разпиляни. Не умеят да поддържат контрола. Имат Каули, който е първокласен, двама много положителни централни нападатели и Десподов, който в един мач може да е топ, а в идващия да прави отигравания, които да провокират неразбиране. Имат Янков, който би трябвало да получава още повече шансове. Те обаче имат проблеми с бековете, изключително при отсъствието на Недялков. Но няма по какъв начин ЦСКА да завоюва шампионата, в случай, че в случай че не на всички, то на съвсем всички постове Лудогорец имат по-добри играчи. Не приказваме за тактичност и за странични въздействия, а за качество.

В продължение на години ЦСКА хвърля пари и взима 7-8 играчи всеки сезон. Това демонстрира, че всеки един сезон ти не си съумял, откакто сменяш толкоз футболисти. В подобен случай можеш да си нарушиш някои правила и да вземеш 3 или 4 играчи, които ще получават малко повече пари, само че ще вдигнеш равнището. Не е елементарно, само че могат да се намерят такива играчи.

За ЦСКА ще е от изгода да заложат на качеството, а не на количеството. Просто същите средства, които се дават за 7-8, ще отидат за 3-4 състезатели, които ще бъдат основата и естествено би трябвало да се опитат да вземат най-хубавото от България ", сподели Лъчо Танев.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР