Менг Уанджоу е заподозряна в нарушаване на санкции срещу ИранМенг

...
Менг Уанджоу е заподозряна в нарушаване на санкции срещу ИранМенг
Коментари Харесай

САЩ и Канада арестуваха мениджър на Huawei

Менг Уанджоу е обвинена в нарушение на наказания против Иран

Менг Уанджоу беше задържана на летището във Ванкувър по искане на Съединени американски щати

Финансовият шеф на Huawei Менг Уанджоу е задържана в Канада по искане на Съединени американски щати в границите на следствие за нарушение на наложените американски наказания против Иран, оповестяват разнообразни източници.

Канадските управляващи са задържали Менг Уанджоу на летището във Ванкувър, заяви TehcCrunch. Арестът е по искане на управляващите на Съединени американски щати, които подозират Huawei, че нарушава глобите против Иран.

Менг Уанджоу може да бъде депортирана в Съединени американски щати. Разследването на правосъдното министерство за евентуални нарушавания на Huawei във връзка с глобите против Иран стартира при започване на годината, само че до момента нямаше сходни обществени акции.

Менг е щерка на създателя и изпълнителен шеф на Huawei Рен Жънфей. Новината за нейния арест провокира спад на азиатските борсови показатели.
още по тематиката
Официалната позиция на Huawei по случая е сдържана. Gizmochina разгласява изказване на компанията, че предоставената информация за обвиняванията е нищожна и на Huawei не е известно какви нарушавания е направила Менг.

Huawei се надява, че канадската и американската правосъдни системи в последна сметка ще стигнат до обективен излаз. Китайската компания акцентира също, че съблюдава всички закони и нормативни актове на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз в региона на експортния надзор и глобите.

Китайското посолство в Канада обаче разяснява по-емоционално проблема. Дипломатите упорстват за неотложно преустановяване на правонарушението и възобновяване на персоналната независимост на Менг Уанджоу.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР