Менда Стоянова от ГЕРБ обясни в сутрешния блок на БНТ

...
Менда Стоянова от ГЕРБ обясни в сутрешния блок на БНТ
Коментари Харесай

ГЕРБ: Губим 30 млн. лева от бездимните цигари

Менда Стоянова от ГЕРБ изясни в утринния блок на Българска национална телевизия за какво съгласно партията се постанова по-висок данък на бездимните цигари.

Тя обясни, че упорства за това в името на приходите в бюджета. Те са нов артикул, само че използването им пораства доста бързо на пазара. Има 80% нарастване на пазара единствено за няколко месеца, заяви тя.

По думите ѝ, от една кутия бездимни нагреваеми произведения се внасят с 2,50 лева по-малко в бюджета. „ Редно ли е това? Няма човек, който да каже, че това е редно “, разяснява Менда Стоянова.

Какъв резултат имат бездимните цигари за здравето, Стоянова призна, че не се е интересувала и подсети, че тя е финансист и се грижи само за бюджета. Според нея тематиката за здравето е на здравното министерство и подсети, че тютюнът в тези цигари е обработен по много необикновен метод.

Менда Стоянова заяви още, че за 2018 година бюджетът ще изгуби 30 милиона лв. от данък от въпросните цигари, а най – евентуално идната година загубите ще са двойни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР