Мен лично нищо не ме притеснява. Включително и дали ще

...
Мен лично нищо не ме притеснява. Включително и дали ще
Коментари Харесай

Порожанов: Иванка Багдатова-Мизова категорично казва, че няма нищо общо с къщата за гости

Мен персонално нищо не ме тормози. Включително и дали ще ми бъде поискана оставка или не също не ме тормози. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в отговор на въпрос тормозят ли го оставките и обстановката с къщата за посетители в предаването "България следобяд " по Дарик радио.

На този пост съм, с цел да си правя работата. И считам, че я правя, както би трябвало, добави той.

В отговор на въпрос по кое време да чакаме назначението на петия зам.-министър и има ли към този момент спрягани имена, Румен Порожанов: "Безспорно има насъбрани проблеми в плодове и зеленчуци, в биологичния бранш също. От министерството сме отворени да работим с асоциациите в тези браншове, и през вчерашния ден имах среща. Очаквам предложенията при започване на другата седмица ".

Имам кардиналното единодушие на премиера да бъде назначен пети зам.-министър с тези ресори. Надявам се той да бъде излъчен от асоциациите, със съответната подготовка и да можем да работим взаимно. Един по един насъбраните проблеми да се преодоляват, съобщи земеделският министър.

Взех обясненията на Иванка Багдатова-Мизова, няма да влизам в детайлности. Тя изрично споделя, че няма нищо общо с къщата за посетители, а просто е съдействала да се направи уебсайт и по някаква причина е оставила телефона си, сподели Румен Порожанов във връзка оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавна фирма "Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова, тъй като телефонният ѝ номер е оставен за контакт в къща за посетители във велинградското село Юндола.

Важно е да бъде направена инспекция за това дали тя има някаква съпричастност към къщата. Има малко скръбен опит от друга къща за посетители, която неотдавна бе дебатирана. Къщата за посетители е контрактувана през юни 2010 година в село Юндола в община Велинград с представител Емине Местан. Фирмата е "Тара 2008 ". Одобрените разноски по къщата са 405 хиляди лв., а дотацията е 283 хиляди лв., даже не е на "тавана ", както регламентът разрешава. Заявката за заплащане е осъществена през 2011 година. Преди заплащането къщата е тествана с посещаване на място. Има понижение с към 3 хиляди лв., както на дотацията, по този начин и на самите разноски. Извършен е мониторинг през 2012 година. Къщата е работила по предопределение на 17.07.2012 година. През 2015 година е излязла от мониторинг. Притеснителното в съответния случай е съществуването на телефона на зам.-директора на Държавна фирма "Земеделие ". Искам въпреки всичко да отбележа, че Багдатова тогава е била редови специалист в този миг, в никакъв случай директно не се е занимавала с къща за посетители, уточни Румен Порожанов.

Припомняме, че през вчерашния ден зам.-изпълнителният шеф на Държавна фирма "Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова подаде оставка поради абсурда с къщите за посетители. Оставката ѝ бе поискана от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по предписание на премиера Бойко Борисов. Причината е информация, че телефонът на Иванка Багдатова-Мизова е разгласен в уебсайт за резервации на къща за посетители "Тара " в с. Юндола. По случая следва да бъде осъществена инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР