Мемориалният мост на Фредрик Дъглас бе осветен в бяло, синьо

...
Мемориалният мост на Фредрик Дъглас бе осветен в бяло, синьо
Коментари Харесай

Осветиха мост във Вашингтон в грешни цветове по случай 3 март

Мемориалният мост на Фредрик Дъглас бе осветлен в бяло, синьо и алено, а часове по-късно грешката бе поправена

С ниски температури, дъжд и вятър мина трети март в американската столица Вашингтон. Българите, които желаеха да отбележат по-тържествено празника бяха поканени от посолството ни макар дъждът и студа да отидат в югоизточната част на американската столица и да видят за първи път осветяването на мемориалния мост на Фредрик Дъглас в цветовете бяло, зелено, алено, съобщи Младен Петков, предава.

Поканата бе за след 18:30 локално време, а мястото бе една от платформите до реката Анакостия, от която се разкрива прелестна панорама.

Българи от други точки на Щатите постоянно имат третомартенски огромни събития. Например Чикаго е прочут с тържествена гала по издигане на българския байрак на площад Дейли Плаза. Тази година бе първата, в която с нещо по-голямо се включваше и Вашингтон. Мостът, кръстен на видния афроамериканец - герой за цивилен права се очакваше да изпрати сигнал за здрави партньорски и съюзнически връзки сред Съединени американски щати и България.

" Отидох малко след 19 на посочения адрес. Силният вятър, ситният дъжд и температурата от към 5 градуса не попречиха на възхищението ми от гледката на моста - адресът Потомак Авеню номер 71 e превъзходен за правене на фотоси с декор моста на Фредрик Дългас.

Бях единственият на платформата, който се възхищаваше на архитектура включваща три големи арки от всяка страна. Възхищавах се, само че не изцяло.

Осветяването на моста не бе в цветовете на българския трибагреник, а в бяло, синьо, алено или алено, синьо и бяло според от посоката, която гледате. Разбрах, че посолството се е задействало, с цел да се поправя грешката.

Върнах се на упоменатият адрес и малко пред 10 вечерта локално време. Дъждът продължава да вали. Цветовете на моста са бяло, зелено, алено. По информация на БНР грешката е била оправена към 9 вечерта локално време.

Посолството ни съумя да задейства поправяне на грешката в сложното за такива задания време в петък след края на работния ден.

Така мина плануваното тържествено отбелязване на 3 март във американската столица. Към момента не е ясно на какво се дължи грешката, само че по моя информация всички виновни институции се известени и казусът се ревизира ", споделя Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР