Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за

...
Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за
Коментари Харесай

Петков: Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, приех критиката на Борисов

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, с цел да стигнем до съгласие.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков. Заедно с съществени цели за ръководството през идващите девет месеца, свързани с регулаторите, промяната в правосъдната система и службите за сигурност, посочи той.

Целият български народ, както и външните ни сътрудници чакат България да стане институционална страна и да имаме институции, които да пазят публичния интерес, без значение от това, кой е мощният на деня, добави Петков.

Той акцентира, че е приел рецензията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази заран разяснява, че не разполага с меморандума и добави, че през днешния ден е бил изпратен до заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Не става дума за никакъв подарък или за " делкане " на регулаторите, както се чува, разяснява Петков. Той изясни, че в текста се споделя ясно, че страните се отхвърлят от лъчение на претенденти с ослепителен политически профил.

Даваме опция за цивилен оферти и се поставя нарочна инспекция за интегритет, добави Петков по отношение на регулаторите.

Призоваваме и Борисов да има тази храброст, дружно да създадем по този начин, че регулаторите да бъдат изпълнени с самостоятелни хора, добави той. 

Кирил Петков съобщи, че разпределението на половина на регулаторите сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС подсигурява равнопоставеността, както и че двете страни ще имат право на несъгласие и няма да има превес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР