Меморандумът на ПП-ДБ е звучен шамар за Борисов. Но тези

...
Меморандумът на ПП-ДБ е звучен шамар за Борисов. Но тези
Коментари Харесай

Гьоков, БСП: Когато съветниците не спазват решения на колективните органи, трябва да има последствия

„ Меморандумът на ПП-ДБ е гласовит пестник за Борисов. Но тези плесници не са от в този момент. Помните, първо го арестуваха, след това го унижиха да вършат държавно управление дружно. Унизително е, когато ти слагат условия, написват ти меморандум и ти би трябвало да се съобразяваш с него. “

 

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков пред NOVA News.


Провокиран да съпостави настоящия меморандум с управническата стратегия на предходното постоянно държавно управление, в което взе участие Българска социалистическа партия, той бе безапелационен, че едното няма нищо общо с другото.
„ Тогава всички парламентарни групи седнаха и направиха управническа стратегия – не както в тази ситуация, едната от групите да напише меморандум и другата да се преценява с него. И в програмата за ръководство се говореше единствено политики и нищо за разпределение на регулатори и министерства. За такива назначения въобще не е ставало дума в оня случай, за разлика от в този момент, когато стана ясно на всички, че задачата е преодоляване на страната “, акцентира социалистът.


И добави: „ Българска социалистическа партия не взе участие в покупко-продажби – показахме го още от началото на този парламент, когато се съставяше държавното управление и се водеха диалози с нас за присъединяване в ръководството. Ние поставихме нашите политики на напред във времето, не сме поставяли условия за властови позиции и тази наша поредна позиция ще продължи и отсега нататък. “
Георги Гьоков бе безапелационен, че социалистите няма да поддържат политически назначения в регулаторите. А в случай че самите те предложат претенденти за тези позиции, това ще бъде поради тяхната експертиза, а не партийна принадлежност.


Народният представител дефинира като медиен цирк взаимните нападки сред водачите на сглобката, които отклоняват вниманието от значителните проблеми пред България.


„ Заради тези закачки сред Делян Пеевски и Христо Иванов, на назад във времето остана съдбоносното за страната ни решение за създаване на 7-и и 8-и блок в АЕЦ „ Козлодуй “, даде образец Гьоков.


„ Трябва да е ясно, че отивайки в Столичния общински съвет, общинските ни съветници не съставляват себе си, а Българска социалистическа партия. А Българска социалистическа партия се бори с модела „ Борисов “ повече от 12 години и когато ти правиш взаимни дейности и сделки с ГЕРБ, би трябвало да обясниш за какво. Аз не виждам други пояснение, с изключение на персонална изгода. Имаме решения на груповите органи и когато групата съветници не ги съблюдава, би трябвало да има последици “, сподели още Георги Гьоков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР