Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия.“ Това заяви

...
Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия.“ Това заяви
Коментари Харесай

„Ултиматум и политическа търговия“: Габриел не приема меморандума на ПП-ДБ

„ Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия. “ Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в изказване довечера, представена от БГНЕС.

По думите на вицепремиера меморандумът на ПП-ДБ влиза в несъгласие с българската Конституция.

„ Този документ предлага 2 политически сили да се спогодят в безусловно несъгласие с демокрацията, правовата страна и европейските полезности за делба на служи, регулатори и правосъдна система “, счита Габриел.
Намирам го за ултиматум и опит да променяме закони съгласно партийните си ползи. Цели преодоляване на самостоятелната правосъдна система.
Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи

Две седмици преди ротацията през март, Мария Габриел попита за какво сходен документ не е бил подписан още през месец юни. По нейните думи това е саботиране на процеса на диалозите и е демонстрация на всичко друго, само че не и предпочитание за продължаваме на взаимното ръководство.

„ Достатъчно дълго слушах коя е подобаващата позиция за Мария Габриел и по какъв начин би трябвало да се случат нещата “, сподели още външният министър.

По-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че методът на ПП-ДБ е ПП-ДБ е неузрял и недопустим и че избори „ две в едно “ са безусловно логически свършек.

„ Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, с цел да стигнем до съгласие “, сподели по-късно Кирил Петков от ПП-ДБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР