Меморандумът на парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията е като

...
Меморандумът на парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията е като
Коментари Харесай

Хампарцумян: Меморандумът е като прокламацията, която Лутер-Кинг е забил на вратата на черквата

Меморандумът на парламентарната група на ПП-ДБ за ротацията е като прокламацията, която Мартин Лутер-Кинг е забил на вратата на черквата, с която стартира Реформацията. Меморандумът е опит да се вкара разсъдък в процеса към диалозите за реализиране на ротацията. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян пред Българска национална телевизия.

Според него е примитивизъм концепцията за делкане на страна - 50:50.

Той не счита, че меморандумът би трябвало да се подпише, а щяло да се подпише нещо друго като документ.

По думите на Хампарцумян тези хора, които през днешния ден са в политиката и имат основни позиции в стопанската система на България, ще би трябвало да седнат и да се схванат. Българската политика и българският политически живот не е мач сред Левски-ЦСКА, а би трябвало да се откри салдото сред другите ползи. Един добър политик намира салдото на другите ползи - честният брокер сред ползите търси пресечната точка и да се продължи напред, разяснява Левон Хампарцумян.

Той разяснява и икономическите тематики пред страната и държавното управление. Хампарцумян добави, че държавното управление може да сътвори условия инфлацията да намалее, само че не може да я овладее. Намаляването на инфлацията не става с указ, уточни Левон Хампарцумян. Всяка концепция да се управляват цените може да се направи за избран пай интервал, само че това значи черна борса и липса на съществени артикули, изясни банкерът.

За него регулаторите би трябвало да работят дейно, с цел да могат да пазят ползите на хората.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР