Меморандумът, който правителството изпрати до протестиращите земеделци, ги удовлетворява. Протестът

...
Меморандумът, който правителството изпрати до протестиращите земеделци, ги удовлетворява. Протестът
Коментари Харесай

Земеделците се разбраха с кабинета, слагат край на протестите

Меморандумът, който държавното управление изпрати до протестиращите земеделци, ги удовлетворява. Протестът се разпуска и техниката и протестиращите последователно стартират да се разотиват.
Прочетете още
Между държавното управление и Инициативния комитет се подписва съглашение. Текстът на съглашението беше прочетен пред протестиращите земеделци, които го посрещнаха с бурни аплодисменти. Ето и контрактуваните параметри:

Точка 1. Продължаване на възбраната за импорт на слънчоглед от Украйна до привършване на количествата създадена продукция през стопанската 2022-2023 година Водят се договаряния с Европейската комисия за възбраната за импорт от Украйна на селскостопански култури, надвишаващи 10% от размера на чистото национално произвеждане. Ще се създаде лицензионен режим за импорт на пшеница, царевица и рапица съгласно контрактуваното с Европейска комисия.

Точка 2. Прието е решение от Европейска комисия за сходство на държавна помощ в поддръжка на ликвидността на земеделските стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна за сумата от 150 млн. лева А в допълнение обезпечените средства в размер на 60 млн. лева се поставят оптимални старания за съкращаването на периодите за изговаряне от страна на Европейска комисия до края на месец септември.

„ Нашето условие е парите да се платят до 30 септември, държавното предложение е 6 октомври да се изплати общият размер до 213 млн. лева Правя спогодба пред всички вас, че не споделям, че това ще го разпишем. Ще желаеме да върнем периода до 30 септември “, посочи ръководителят на Асоциацията на зърнопроизводителите Илия Проданов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР