Меморандум за сътрудничество сключиха Министерството за Българското председателство на ЕС

...
Меморандум за сътрудничество сключиха Министерството за Българското председателство на ЕС
Коментари Харесай

Почетните консули ще помагат на председателството

Меморандум за съдействие подписаха Министерството за Българското председателство на Европейски Съюз 2018 и Асоциацията на почетните консули в България в Министерския съвет през днешния ден.

Документът подписаха министър Лиляна Павлова и Борислав Боянов, ръководител на Асоциацията и Почетен консул на Република Малта.

„ Работата ни в поддръжка на България по време на европредседателството е голям късмет за насърчаване имиджа на страната ни както като туристическа дестинация, по този начин и като страна с голям капацитет за бъдещи вложения и добър бизнес “, сподели Максим Бехар - вицепрезидент, представител на Асоциацията и Почетен общоприет консул на Република Сейшели у нас.

„ Имаме потребност от помощта и експертното отзиви от хора, които всеки ден са близо жителите и техните проблеми, изключително по предпочитаните тематики за Българското председателство – сигурност, миграция, използването на антитерористични ограничения в България “, сподели министър Лиляна Павлова. Тя благодари на Асоциацията за оказаната поддръжка. Само дружно и обединени за наднационалните цели ще успеем да представим България по най-хубавия метод, добави тя.

Чрез Асоциацията, почетните консули ще подкрепят образуване на подготовката, реализирането и популяризирането на целите и резултатите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. Това ще става посредством обмяна и разпространяване на информация, даване на експертна помощ, изследвания и разбори, присъединяване в събитията от календара на Председателството.

Асоциацията на Почетните консули в България е основана през 2004 година в София и работи в съдействие с Европейската асоциация на Почетните консули, със седалище в Брюксел. Асоциацията има собствен личен Етичен кодекс и интензивно взе участие в публичния и дипломатически живот в доста страни.

Близо 70 български жители са определени от страни, които нямат дипломатически представителства у нас, да бъдат почетни консули на страните им. Те изрекоха поддръжката си за Българското председателство още на извършената на 27 септември т. година интернационална конференция на Асоциацията на почетните консули. На нея бяха показани и разисквани целите на Българското председателство с присъединяване на министър Лиляна Павлова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР