Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на доставките и

...
Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на доставките и
Коментари Харесай

С меморандум с Унгария „Булгаргаз“ заявява готовност да утвърждава Южния газов коридор

Меморандум за съгласие и съдействие в региона на доставките и търговията с полутечен природен газ е подписан през днешния ден сред " Булгаргаз " и унгарската MVM CEEnergy. Това излиза наяве от прессъобщение на президентството.

Държавният глава Румен Радев е в Унгария, където взе присъединяване във конгрес " Семейството е ключът към сигурността ", отдаден на демографските въпроси. Румен Радев поредно е провел в Будапеща срещи с президента на Унгария Каталин Новак и министър-председателя Виктор Орбан.

Меморандумът отваря опция България да участва в пазара за полутечен природен газ за Централна и Източна Европа, продължавайки договорите, подписани по време на служебното държавно управление с Турция и Гърция, утвърждава президентът и акцентира, че България би трябвало да има упоритостта да се трансформира в незаобиколим фактор, който да способства за сигурността на доставките на природен газ и енергийната диверсификация на нашите съдружници и сътрудници в Европа.

На срещата си с българския държавен глава министър председателят Виктор Орбан е изразил високата си оценка за надеждността на България за доставките на природен газ по Южния газов коридор и е изразил подготвеност за следващо задълбочаване на двустранното партньорство. Обща е била оценката, че значимостта на Южния газов кулоар ще продължи да нараства и са нужни следващи дейности за увеличение на потенциала за транспорт на природен газ през България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР