Меморандум за нова сграда на пловдивската опера подписаха днес служебният

...
Меморандум за нова сграда на пловдивската опера подписаха днес служебният
Коментари Харесай

В Пловдив подписаха меморандум за нова сграда на Операта

Меморандум за нова постройка на пловдивската опера подписаха през днешния ден служебният министър на културата проф.Велислав Минеков, кметът на града Здравко Димитров и ръководителят на фондация " Дом за пловдивската опера " Любозар Фратев.

Кметът на Пловдив съобщи, че в най-скоро време ще разгласи интернационален архитектурен конкурс.

300 000 лева от бюджета на Министерството на културата са заделени за план на нова постройка на Операта в Пловдив. От фондация " Дом на пловдивската опера " ще изготвят модел за ръководство на бъдещата постройка и ще поемат една трета от средствата, нужни за нейното построяването.

Община Пловдив ще задели имот, ще изготви техническото задание на плана и ще приготви документите за планиране и строителство.

" След доста години на премеждия, на тъга, Пловдив ще получи едно същинско музикално богатство. Това ще бъде освен събитие за Пловдив, освен за България, само че можете да сте сигурни, че ще има мощен интернационален отзив ", съобщи проф.Велислав Минеков, длъжностен министър на културата.

" Ние сме извънредно професионално обременени да вършим работата си в естествени условия, би трябвало да имаме пет зали за подготовка, ние имаме две. Трябва да имаме сцена непрекъснато, на която да пробваме всички наши креативен инвенции. Ние се приспособяваме, тъй като нямаме избор, само че съм уверена, че всички актьори демонстрират изключителна толерантност и професионализъм точно поради тази религия, че скоро може би ще имат и своето дадено място ", добави доцент Нина Найденова, шеф на Пловдивската опера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР