Меморандум на съвместното си управление с ГЕРБ-СДС са написали от

...
Меморандум на съвместното си управление с ГЕРБ-СДС са написали от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предлагаме договор за 4 г. между ПП-ДБ и ГЕРБ

Меморандум на взаимното си ръководство с ГЕРБ-СДС са написали от ПП-ДБ, заяви съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Изработихме документ, който е меморандум, и е нашата начална преговорна позиция, само че когато го завършваме, той би трябвало да стане действително контракт. Този меморандум е сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Нашето предложение към ГЕРБ е той да бъде подписан от политическите водачи и Николай Денков и Мария Габриел. С други думи всички да поемем отговорност за него. В този меморандум ние слагаме главните цели за ръководството в идващите девет месеца, които в действителност дават смисъл това ръководство да продължава с цялостна мощ ", сподели той пред кореспонденти след съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ.

В документа има четири съществени тематики, измежду които и регулаторите.

" Там имаме доста ясно предложение към нашите сътрудници от ГЕРБ - че първо би трябвало да се мине през една доста ясна процедура за всяка една кандидатура с тест за интегритет, инспекция за корупция, да минем през транспарантната процедура, тъй че да имаме хора, които да бъдат номинирани. Един път, като се мине през тази тежка процедура, цялото общество да е несъмнено, че това са най-правилните фрагменти, разпределението сред нас и ГЕРБ-СДС да бъде по равно ", изясни Петков.

Той обясни по какъв начин ще се случва това - народен представител от една от двете обединения може да припознае и предложи претендент от социална организация или друга партия. Номинацията ще се води в актива на партията, която го е предложила.

" Ако има претендент на Движение за права и свободи, който желае да се предложи през всички инспекции - интегритет, антикорупция, и мине всичките инспекции и ГЕРБ реши да го предложи, то тово ще се води отговорност на ГЕРБ ", разяснява Петков.

Двете страни обаче ще имат право да спрат някой претендент. " Това е последната стъпка - двете сили да могат да сложат несъгласие на номинацията на другата партия, в случай че тази номинация по време на чуванията и инспекциите, излезе, че по някакъв метод ще накърни репутацията на институцията, в която този човек ще бъде нает ", изясни още той и заключи - ще има първичен надзор, равнопоставеност и обективно несъгласие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР