Меморандум на съвместното си управление с ГЕРБ-СДС са написали от

...
Меморандум на съвместното си управление с ГЕРБ-СДС са написали от
Коментари Харесай

Кирил Петков : Предлагаме договор за 4 години между ПП-ДБ и ГЕРБ

Меморандум на взаимното си ръководство с ГЕРБ-СДС са написали от ПП-ДБ.

" Изработихме документ, който е меморандум, и е нашата начална преговорна позиция, само че когато го завършваме, той би трябвало да стане действително контракт. Този меморандум е сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Нашето предложение към ГЕРБ е той да бъде подписан от политическите водачи и Николай Денков и Мария Габриел. С други думи всички да поемем отговорност за него. В този меморандум ние слагаме главните цели за ръководството в идващите девет месеца, които в действителност дават смисъл това ръководство да продължава с цялостна мощ ", сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков пред медиите след съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ.

Той увери, че документът ще бъде обществен. В него има четири съществени аспекта, измежду които и регулаторите.

" Там имаме доста ясно предложение към нашите сътрудници от ГЕРБ - че първо би трябвало да се мине през една доста ясна процедура за всяка една кандидатура с тест за интегритет, инспекция за корупция, да минем през транспарантната процедура, тъй че да имаме хора, които да бъдат номинирани. Един път, като се мине през тази тежка процедура, цялото общество да е несъмнено, че това са най-правилните фрагменти, разпределението сред нас и ГЕРБ-СДС да бъде по равно ", уточни Петков.

" Академик Денков ще си подаде оставката на 6 март. Ако не се споразумеем, ще предложим на нашите сътрудници да създадем избори 2 в 1. Не желаеме да влизаме в политическа рецесия. Тези неща не са ултиматум, подготвени сме да приказваме по всяка една от точките. Не става дума за червени линии, а за изясняване на действителната конструкция на ръководство от 6 март насам ", изясни Петков.

 

МЕМОРАНДУМ

Относно продължение на промените в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 година

Настоящият Меморандум:

систематизира целите и в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 година
прецизира механизмите за взаимоотношение и взимане на решения сред страните.

Същевременно страните ще търсят по-широка социална и парламентарна поддръжка за използването на тези промени като за задачата ще изготвят и внесат специфична парламентарна декларация, отдадена на уредените в този Меморандум цели.

Страните правят оценка промените, планувани в този Меморандум, като основополагащи за реализирането на всички останали цели на държавното управление и болшинството, в това число на главните външнополитически цели за идващия 9-месечен
интервал:

Продължаване на европейското развиване и евроатлантическия курс на България
Влизане на страната в Еврозоната и цялостна интеграция в Шенгенското съглашение.

Реформите и целите в останалите браншове ще бъдат уредени в обновената Управленска стратегия и обновената Законодателна стратегия, които ще бъдат направени и съгласувани сред страните преди гласуването в Народното събрание на кабинет с министър ръководител Мария Габриел.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР