МЕМФИС, Тенеси (AP) — Елмор Никълбери, дългогодишен санитарен работник в

...
МЕМФИС, Тенеси (AP) — Елмор Никълбери, дългогодишен санитарен работник в
Коментари Харесай

Елмор Никълбъри, санитарен работник в Мемфис, марширувал с Мартин Лутър Кинг, почина на 92

МЕМФИС, Тенеси (AP) — Елмор Никълбери, дълготраен хигиеничен служащ в Мемфис, взел участие в основната стачка през 1968 година, довела до Преподобният Мартин Лутър Кинг младши в града, където беше погубен водачът за цивилен права, умря на 92 години.

Никълбъри умря на 30 декември в Мемфис, съгласно некролог от Р.С. Погребална къща " Луис и синове ", която поемаше услугите му. Причината за гибелта не беше разкрита.

Никълбери беше един от към 1300 чернокожи санитарни служащи, които образуваха профсъюз и излязоха на стачка, откакто двама сътрудници, Екол Коул и Робърт Уокър, бяха смазани от повреден компактор на камион за отпадък до момента в който търсят заслон от дъждовна стихия в задната част на камиона на 1 февруари 1968 година Мнозина се борят да заплащат сметките и да изхранват фамилиите си, до момента в който се стремят към по-добро възнаграждение, условия на труд и придобивки.

„ Нямахме къде да се изкъпем, да си измием ръцете, нищо “, сподели Никълбери пред Associated Press в изявление от 2018 година

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР