Мелони ще бъде първият държавен или правителствен ръководител, който ще

...
Мелони ще бъде първият държавен или правителствен ръководител, който ще
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Изтеглянето на мироопазващите сили на ООН от Лива...

Мелони ще бъде първият държавен или държавен началник, който ще посети страната след ескалацията сред Израел и ливанската бойна формация Хизбула на 23 септември. Най-малко петима миротворци са били ранени през последните дни, защото Израел нанася удари в Южен Ливан.

 

Италиански войски в страната са част от задачата на Организация на обединените нации, която упрекна израелски сили, че са обстрелвали миротворци. Мелони дефинира това като „ недопустимо “. Говорейки пред депутатите в долната камара на Народното събрание, италианският министър-председател отхвърли апела на израелския министър председател Бенямин Нетаняху Организация на обединените нации да реалокира миротворците.

 

„ Смятам, че евакуиране, основано на едностранно искане на Израел, би било сериозна неточност, то би подкопало доверието в самата задача, доверието в Организацията на обединените народи. Също по този начин смятам, че нашите бойци, както са били скъпи през всичките тези години, ще бъдат скъпи още веднъж, когато успеем да реализираме преустановяване на огъня “, сподели Мелони.

 

ЮНИФИЛ, задача на към 9500 войски от разнообразни националности, е основана след израелската инвазия на Ливан през 1978 година Тя упреква израелските военни, че „ съзнателно “ обстрелват нейни позиции. Италия е вторият максимален източник на миротворци в ЮНИФИЛ, а министър председателят на страната няколкократно осъди офанзивите, в това число и по време на телефонен диалог с Нетаняху на 13 октомври.

 

Говорейки по-рано пред Сената, Мелони акцентира, че отношението на израелските сили е „ изцяло безпричинно “. „ През последните дни от една година на израелски военни дейности позициите на италианския боен контингент, разпределен в задачата ЮНИФИЛ на Организация на обединените нации, бяха обстрелвани от израелската войска. Въпреки че нямаше жертви или обилни вреди, считам, че това не може да се смята за задоволително “, означи италианският министър-председател.

 

Мелони изиска да бъде обезпечена сигурността на бойците. „ Смятаме, че отношението на израелските сили е изцяло безпричинно, като се изключи че съставлява жестоко нарушаване на това, което е открито с Резолюция 1701 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. От друга страна, не можем да пренебрегнем нарушаването на същата резолюция, осъществено през годините от Хизбула, която работи за милитаризиране на региона под юрисдикцията на ЮНИФИЛ “, съобщи тя. Външният министър Антонио Таяни ще се насочи към Израел и палестинските територии идната седмица, добави министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР