Мелони посъветва Мадрид и Париж да си оправят вътрешните проблемиЗам.-партиен

...
Мелони посъветва Мадрид и Париж да си оправят вътрешните проблемиЗам.-партиен
Коментари Харесай

След Франция и Испания се озъби на Италия

Мелони посъветва Мадрид и Париж да си оправят вътрешните проблеми
Зам.-партиен началник на Макрон и вице на Санчес се нахвърлиха на премиерката в Рим

Първо заместник-шефът на партията „ Възраждане “ на френския президент Еманюел Макрон  - Стефан Сежурне, а по-късно вицепремиерката и министърка на труда на Испания Йоланда Диас насочиха невиждани обиди към министър-председателката на съюзническа и другарска Италия - Джорджа Мелони. Високопоставеният представител на Париж упрекна премиерката на съседите оттатък Алпите, че антиимигрантската й политика била „ несправедлива, нечовечна и неефекасна “, а социалистката от Мадрид я нарочи за „ зложелател на служащите и работничките “ поради признатия преди няколко дни от държавното управление нов указ за заетостта.

„ Атаката “ на Сежурне бе подхваната единствено седмица откакто вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен набеди Мелони за некъдърна премиерка, която не е в положение да реши рецесията с мигрантите в страната си. 

Влиятелният в. „ Фигаро “ проучва качилото се внезапно до невиждани стойности напрежение сред Франция и Италия за извънредно. Вестникът допусна още, че появилата се в последно време злост около Сена към Джорджа Мелони се дължи на опасенията на лявоцентристките сили в страната, към които се числи и „ Възраждане “ на Макрон, че мощната жена в Рим може да послужи освен за образец на френската последна десница, само че и да стане неин значим съдружник на общоевропейско ниво.

Според авторитетнитевсекидневници „ Република “ и „ Кориере каузи сера “, за които напълно не може да се твърди, че поддържат безусловно ръководещата дясноцентристка коалиция на  Джорджа Мелони, тя в действителност била взела страха на левиците във Франция и Испания. Просто тъй като в бъдеще можела да сплоти към себе си националистическите сили в Европейски Съюз и немската десница, които да нанесат съществено проваляне на левицата на общоевропейския избор през май следващата година. Ето за какво Макрон, Педро Санчес и други лявоцентристки водачи в Европа към този момент се чудели какви нови бариери да вдигнат на пътя на Мелони, изключително при нейната отбрана на ползите на Италия в европейските институции.

Самата министър-председателка в изказване пред кореспонденти посъветва Париж и Рим да се опитат сами да решат многото си вътрешни проблеми, а не да ги трансферират от болната глава на хубавичко, т.е. на нейната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР