Мелбърнското студио за дизайн Biasol проектира кафене в духа на

...
Мелбърнското студио за дизайн Biasol проектира кафене в духа на
Коментари Харесай

В Китай отвориха кафене с дизайн вдъхновен от естетиката на режисьора Уес Андерсън

Мелбърнското студио за дизайн Biasol проектира кафене в духа на филмите от американския режисьор Уес Андерсън. Мястото се намира в административния център на провинция Съчуан в Централен Китай - Чънду. Aвторите на новото място в града са въодушевени от кино лентата " Гранд хотел Будапеща ". Архитектът на помещението Жан-Пиер Биазол споделя, " Филмът има милиони почитатели по целия свят. Тези, които са осведомени с работата на Андерсън, елементарно ще се въвлекат в атмосферата на розовата палитра с пръски от мента, любовта на симетричните композиции и арковидните структури. "



Площта на кафенето е 178 квадратни метра,пише Elle. " Искахме да създадем интериор, който да накара въображението да работи ", споделят архитектите.


От кино лентата " Гранд Хотел Будапеща " на Уес Андерсън

Филмите на Андерсън имат специфична атмосфера, която няма по какъв начин да се обърка с нечия друга. Той има разпознаваема хармония, жанр и избрана степен на полуда.



" В новото кафене се опитахме да пресъздадем този приказен свят, несъмнено, доколкото е допустимо ", споделя екипът работил над интериора.



Собствениците на заведението разчитат главно на млада публика, която обича дизайна и модата. Терацо, медни елементи, неонови знаци - планът на интериора е комбиниране на новото с ретрото.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР