Мелания Тръмп многократно e сравнявана с Джаки Кенеди. Съпругата на

...
Мелания Тръмп многократно e сравнявана с Джаки Кенеди. Съпругата на
Коментари Харесай

Мелания променя Белия дом пестеливо, продължава традиция на Джаки Кенеди

Мелания Тръмп неведнъж e сравнявана с Джаки Кенеди. Съпругата на Джон Кенеди демонстрира през 60-те по какъв начин първата дама може да стои друго до президента.

Третата законна половинка на президента Доналд Тръмп също е толкоз елегантна и с отношение към стила и модата, разяснява " Билд ".

Миналия уикенд тя имаше опцията да потвърди усета си - Доналд Тръмп даде своя втори държавен банкет, откогато встъпи в служба. Гости бяха австралийският министър председател Скот Морисън и брачната половинка му Джени.

Ден по-рано офисът на американската първа дама разгласява фотоси на пространствата, които Мелания е обзавела особено за приема.

Фокусът беше върху трите публични пространства на " Пенсилвания авеню " 1600, където се намира Белият дом: Синята, Зелената и Червената зали.

Мелания персонално е избрала обзавеждането за тях - новите мебели, новите пердета, новите тапети. Някои от тях се оказаха, че не са толкоз нови.

Съпругата на мултимилиардера, която е известна с отличителния си усет, е избрала да бъде спестовна.

Според ръководителя на Асоциацията за история на Белия дом Стюарт Маклурин някои от измененията обаче не са били добре съобразени с времето на приема.

Например - тапетите в Червената зала били изгубили цвета си от слънчевата светлина. " Стените бяха толкоз избледнели, че бяха станали съвсем розови ", показва Маклурин.

Какво друго избира да промени Мелания:

В дипломатическата приемна на основния вход на Белия дом на поставя нов килим. Той демонстрира цветята знаци за 50-те американски щата.

В Зелената зала завесите са същите, само че леко изменени - с нова кройка и ръбове. Така Мелания икономисва закупуването на нови.

Много от историческите мебели в залите са реставрирани и претапицирани. Инвентарът е от 1817 година и е импортиран в Белия дом от президента Джеймс Мур.

Мур, който е и бил и американски дипломат във Франция, носи мебелите от Европа, проектирани са от парижкия дизайнер Пиер-Антоан Беланж. През 1860 година 53 мебели са продадени на търг.

След като Джаки Кенеди влиза в Белия дом, се възмущава от евтините мебели от универсални магазини и основава Историческата асоциация на Белия дом.

Оттогава се поставят грижи публичните пространства, които включват 153 стаи, на Белия дом, да са постоянно на музейно равнище.

Съпругата на Барак Обама - Мишел, стартира да изкупува назад историческите мебели, продадени по-рано на търг.

Мелания продължава традицията и в този момент. 10 от 53-те мебели са още веднъж на мястото си. Тя кара брачна половинка си да обнови дървената ламперия в асансьора, с който президентът стига до частните пространства в Белия дом. Реновира и мястото за боулинг, което е построено по искане на президента Ричард Никсън.

Сменя аления килим, който Барак Обама слага на административния етаж.

Колко тъкмо костват измененията, направени от Мелания, не е ясно.

Бюджетът за сходни планове е приблизително сред 1 и 1,5 милиона $ годишно.

Мелания явно се радва на работата си.

„ Нашето семейство е признателно, че живее в този исторически знак за нашата нация.

Но за нас е още по-голяма достойнството да имаме роля за възобновяване и подобряването на тази свещена забележителност за нашата страна “, сподели тя през май, когато работата стартира.

Смесени реакции

Реакциите към работата на Мелания са смесени. Някои от потребителите в туитър се майтапят, че Белият дом наподобява от вътрешната страна като съветски замък.

Други разясняват, че Червената зала наподобява на бардак от 19 век. Колумнистът Фил Лучиано споделя, че измененията в пространството за боулинг припомнят за атмосферата във верига заведения за хранене за сирене.

" Ню Йорк Таймс " не утвърди и роклята, която Мелания избира за приема, като уточни и че прозира. Критиците разясниха, че моделът бил стар.

" USA Today “ пък утвърди избора на първата дама.

„ Тя направи доста с Белия дома, а шифонената й рокля беше елегантна и ефирна ", уточни изданието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР