МЕКСИКО СИТИ (AP) — Президентът на Мексико каза в петък,

...
МЕКСИКО СИТИ (AP) — Президентът на Мексико каза в петък,
Коментари Харесай

Президентът на Мексико е готов да помогне с натиска на граничните мигранти, но иска САЩ да започнат преговори с Куба

МЕКСИКО СИТИ (AP) — Президентът на Мексико сподели в петък, че е подготвен да помогне с вълната от мигранти, която докара до затварянето на граничните пунктове със Съединените щати, само че той желае държавното управление на Съединени американски щати да стартира договаряния с Куба и да изпрати повече помощ за развиване на родните страни на мигрантите.

Коментарите на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор пристигнаха ден откакто Съединени американски щати оповестиха, че делегация от висши американски чиновници ще посети Мексико за диалози по отношение на това по какъв начин да се наложат имиграционните правила на общата граница на двете страни.

Лопес Обрадор удостовери, че американските чиновници желаят Мексико да направи повече с цел да блокират мигрантите на южната си граница с Гватемала или да създадат по-трудно напредването през Мексико с трен, камиони или рейсове, политика, известна като „ съревнование “.

Но президентът сподели, че в подмяна желае Съединените щати да изпратят повече помощ за развиване на родните страни на мигрантите и да понижат или отстранен с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР