МЕКСИКО СИТИ (AP) — Мексико и Венецуела обявиха в събота,

...
МЕКСИКО СИТИ (AP) — Мексико и Венецуела обявиха в събота,
Коментари Харесай

Мексико и Венецуела възобновиха полетите за репатриране на фона на натиск за ограничаване на нарастващата миграция към САЩ

МЕКСИКО СИТИ (AP) — Мексико и Венецуела оповестиха в събота, че са възобновили полетите за репатриране на венецуелски мигранти в Мексико, най-новият ход на страните в район, с цел да поеме поток от хора, пътуващи на север към Съединените щати.

Този ход идва, защото управляващите споделят, че минимум 10 000 мигранти дневно идват на границата сред Съединени американски щати и Мексико, доста от тях търсещи леговище. Това идва и откакто мигрантски кортеж от хиляди хора от целия район — най-вече венецуелци — мина през южно Мексико тази седмица.

Полетите за репатриране са част от съглашение, подписано сред районните водачи по време на среща на върха в Мексико през октомври, който имаше за цел да търси решения за равнищата на миграция, които демонстрират малко признаци на закъснение.

Мексиканското министерство на външните връзки сподели, че двете страни са почнали репатриране с полет в петък и втори в събота в опит да „ засилят съдействието си по въпросите на миграцията “. В изказването се казв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР