МЕКСИКО СИТИ (AP) — Екологичните пазачи обвиниха базиран в Мексико

...
МЕКСИКО СИТИ (AP) — Екологичните пазачи обвиниха базиран в Мексико
Коментари Харесай

Защитници казват, че мексикански стартиращ бизнес незаконно продава здравословна напитка от застрашена риба

МЕКСИКО СИТИ (AP) — Екологичните пазачи упрекнаха основан в Мексико започващ бизнес в четвъртък в нарушение на интернационалното комерсиално право, като продава здравословна добавка, направена от застрашена тотоаба риба в няколко страни, в това число Съединени американски щати и Китай.

Застъпниците споделиха на Associated Press, че също имат опасения, че компанията, The Blue Formula, може да продава риба, която е нелегално уловена в дивата природа.

Продуктът, който компанията разказва като „ най-добре защитаваната загадка на природата “, е малко пакетче с прахуляк, съдържащ колаген, взет от риба, предопределен за разбъркване в напитка.

Съгласно Конвенцията по отношение на интернационалната търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора, която Мексико и Съединени американски щати са подписали, всеки експорт за продажба на риба тотоаба е противозаконен, в случай че не се отглежда в плен със особено позволение. Тъй като е включен в листата на предпазените типове, комерсиалният импорт също е противозаконен съгласно комерсиалното законодателство на Съединени американски щати.

Груп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР