Мексико ще помогне с програми в Хондурас, за да се

...
Мексико ще помогне с програми в Хондурас, за да се
Коментари Харесай

Мексико и Хондурас с програми за създаването на 20 000 работни места

Мексико ще помогне с стратегии в Хондурас, с цел да се основат 20 000 работни места сред юли и декември 2019 година.

" Инициативата има за цел развиването и просперитета ", съобщи президентът на Хондурас Хуан Орландо Ернандес, като прикани банките, интернационалните организации и нациите да поддържат плана.

" Предполагам, че скоро ще обявим основаването на огромна интернационална коалиция за всеобщо генериране на работни места в Северния триъгълник на Централна Америка (Хондурас, Ел Салвадор и Гватемала) ", добави той.

Ернандес също по този начин напомни, че към пет % от стопанската система на Хондурас се основава на развъждането на кафе, само че 90 % от заетите са дребни производители, които получават по-малко от два цента за всяка чаша кафе, което може да коства до 5 $ в град като Ню Йорк.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор даде обещание да помогне на Хондурас да усъвършенства производството на кафе по всички вероятни способи.

" Мексико и Хондурас изпращат посланието, че в случай че и двете страни могат да си сътрудничат по подобен метод, за какво тогава Съединените щати или развитите страни да не създадат същото? "

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи това в събота в тирада по време на подписването на съглашението.

В края на юни, Мексико разгласи, че проектът за основаване на 40 000 работни места е измежду незабавните ограничения за битка с незаконната миграция.

Страната бе принудена да реагира, откакто Съединени американски щати ускори защитата по границата и изиска построяването на стена. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР