Мексико се класира по драматичен начи на участие в турнира

...
Мексико се класира по драматичен начи на участие в турнира
Коментари Харесай

Мексико си осигури място на Копа Америка след драма срещу Хондурас

Мексико се класира по трагичен начи на присъединяване в шампионата Копа Америка следващата година. Едсон Алварес избави " ацтеките " от шокираща елиминация с гол в 11-ата минута на добавеното време против Хондурас, а неговият тим завоюва с 4:2 след дузпи и се класира за Копа Америка през идната година. Ямайка също си обезпечи място на шампионата, записвайки победа над Канада.

При дузпите Сесар Уерта пропусна на два пъти за мексиканците, само че реферът върна също толкоз пъти удара за ново осъществяване поради погрешно позициониране на вратаря Едрик Менхивар. Уерта вкара от третия опит за 4:2 и Анди Нахар пропусна за Хондурас, което постави завършек на мача.

Хондурас водеше с 2:0 след първия мач, само че мексиканците стигнаха до равнене на общия резултат посредством Луис Чавес през първата част и Алварес през втората. Последният бе прецизен минута и половина след приключване на минималното добавено време.

Ямайка пък преодоля загуба с 1:2 в първия мач против националите на Канада, които обаче поведоха и в ответния мач. Гостите обаче завоюваха с 3:2 в Торонто и общият резултат стана 4:4, което класира Ямайка на Копа Америка поради повече голове на непознат терен.

Следващото издание на Копа Америка ще бъде от 20 юни до 14 юли в Съединени американски щати. Жребият е на 7 декември, като десетте тима от Южна Америка се класират автоматизирано. Съединени американски щати, Мексико, Ямайка и Панама също по този начин се класираха за полуфиналите на Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ, които би трябвало да се проведат на 21 март.
 Мексико уволни треньора си след единствено една загуба и едвам три месеца работа
Мексико уволни треньора си след единствено една загуба и едвам три месеца работа

Причината е провалянето от САЩ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР