Мексиканският президент заяви днес, че киберхакер е получил достъп до

...
Мексиканският президент заяви днес, че киберхакер е получил достъп до
Коментари Харесай

Президентът на Мексико потвърди изтичането на правителствени данни и призна за здравословни проблеми

Мексиканският президент съобщи през днешния ден, че киберхакер е получил достъп до държавни файлове, съдържащи поверителна информация за въоръжените сили и детайлности за здравословното му положение, в това число сърдечно заболяване, което е довело до лекуване през януари, съобщи Reuters.

На постоянната си конференция президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че оповестената през нощта в локалните медии информация от хакерската офанзива е същинска, и удостовери разкритията за здравословното си положение.

" Вярно е, имаше киберхакерска офанзива ", сподели той, като означи, че през януари за него е била изпратена кола за спешна помощ, " тъй като имаше риск от инфаркт, и бях откаран в болница ".

Според известията на мексиканските медии за хакерската офанзива 68-годишният президент е бил диагностициран с форма на стенокардия и е имал 10 медицински съвещания през първата половина на януари.

Лопес Обрадор, който през 2013 година получи инфаркт и през януари претърпя сърдечна катетеризация, съобщи, че приема медикаменти и прави извършения, с цел да се оправи с високото кръвно налягане.

" В последна сметка се оказах на коктейл (от лекарства), който одобрявам през нощта за разнообразни болести ", споделя той, " само че съм доста добре. "

Хакерската офанзива е осъществена от група, разпозната в локалните медии като " Guacamaya " - или " макак " на испански език. Лопес Обрадор съобщи, че групата евентуално е с задграничен генезис.

Според известия в медиите от Министерството на защитата на Мексико са били хакнати шест терабайта данни, в това число информация за престъпни лица, стенограми на връзки и наблюдаване на посланика на Съединени американски щати в Мексико Кен Салазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР