Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, на 67 години, обяви

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, на 67 години, обяви
Коментари Харесай

Мексиканският президент Лопес Обрадор обяви, че се е заразил с коронавирус

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, на 67 години, разгласи нощес, че е дал позитивен резултат на тест за ковид, оповестиха Франс прес и ТАСС.

" Със страдание ви осведомявам, че съм се заразил с КОВИД-19. Симптомите са леки, само че към този момент получавам лекуване. Както постоянно, оставам оптимист ", написа Лопес Обрадор в Туитър.

В негово неявяване вътрешният министър ще дава постоянните утринни конференции, добави президентът. Той посочи, че разболяването му няма да му попречи да организира планувания за през днешния ден телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард заяви през вчерашния ден в Туитър, че двамата водачи ще обсъдят бъдещето на двустранните връзки, както и доставките на съветска ваксина против ковид за Мексико.

Миналия месец мексиканското държавно управление разгласи, че желае да получи 12 милиона дози от съветската ваксина Спутник V в интервала от януари до март т.г. Все още е незнайно по кое време мексиканският регулатор ще издаде позволение за потребление на съветския препарат в републиката.

Мексико е записал над 1,7 милиона инфектирани и близо 150 хиляди умряли от КОВИД-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР