Мексиканските власти приложиха по-строги мерки срещу мигранти от Централна Америка,

...
Мексиканските власти приложиха по-строги мерки срещу мигранти от Централна Америка,
Коментари Харесай

Мексико задържа 800 мигранти от Централна Америка

Мексиканските управляващи приложиха по-строги ограничения против мигранти от Централна Америка, като задържаха към 800 от тях, влезнали нелегално от Гватемала в опит да доближат границата със Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ДПА.

Мексико е подложено на сериозен напън от американския президент Доналд Тръмп да възпре всеобщото напредване на мигранти, множеството от които идват от Централна Америка и се насочват към границата със Съединени американски щати.

Мексиканският институт по миграцията заяви, че 800-те мигранти, някои от които са малолетни без възрастни придружители, са били отведени през вчерашния ден в имиграционни центрове, където ще получат храна, заслон и медицински грижи. Ако правният им статут не може да бъде открит, те ще бъдат върнати в родните си страни.

Отвлечените в Мексико французин и мексиканец са били освободени

Институтът по миграцията добави, че търси още към 200 мигранти, които са останали в региона.

По-рано през вчерашния ден силите за сигурност обкръжиха мигранти, в това число фамилии с дребни деца, които бяха влезнали в Мексико по река Сучиате. Те съумяха да навлязат единствено на няколко километра в мексиканската територия.

Вашингтон похвали дейностите на мексиканското държавно управление за съблюдаване на съглашението за сигурността по границата, подписано през юни предходната година. "Въпреки изблиците на принуждение и безвластие от страна на хора, опитващи се да влязат нелегално в Мексико на път за Съединени американски щати, напъните на мексиканската Национална армия опазиха неприкосновеността на тяхната граница ", акцентира Чад Улф, и.д. министър на вътрешната сигурност на Съединени американски щати. Той добави, че министерството следи деликатно групата мигранти и в случай че някои от тях доближат американско-мексиканската граница, те бързо ще бъдат върнати или репатрирани, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Тръмп омаловажи информациите, че трафиканти са преодолели стената с Мексико
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР