Мексиканските наркокартели се прицелиха в Австралия, съобщава АФП. Австралийската полиция

...
Мексиканските наркокартели се прицелиха в Австралия, съобщава АФП. Австралийската полиция
Коментари Харесай

Мексиканските наркокартели се прицелиха в Австралия

Мексиканските наркокартели се прицелиха в Австралия , оповестява Агенция Франс Прес.

Австралийската полиция разгласи, че е конфискувана рекордна пратка метамфетамин при взаимно следствие със Съединени американски щати.

Конфискуваното количество е в размер на 1,7 тона - най-голямото количество метамфетамин, конфискувано от Съединени американски щати и най-голямата пратка, подготвяна за Австралия. Наркотикът на улицата е на стойност 900 милиона щатски $.

Незаконният опиат е открит в контейнери, които са били предопределени за доставка на високоговорители. Иззет е в средата на януари в пристанище комплекс Лос Анджелис - Лонг бийч в Калифорния. Също по този начин е имало малко количество кокаин и хероин. Метамфетаминът е бил към 17 милиона дози за австралийския пазар.

Полицията в Австралия разясни, че следствието е разкрило нови връзки сред австралийски незаконни банди и мексикански картели . Преди мексиканските наркогрупи са изпращали по-малки количества опиати.

Австралийските управляващи означиха, че интервенцията на американското ведомство за вътрешна сигурност, организацията за битка с разпространяването на опиати, федералната полиция на Австралия и щатската полиция на Виктория са спрели " цунами от лед " към крайбрежията на континента.

Шестима души са задържани - двама австралийци и двама американци при акции в Сидни и Мелбърн.

Предишният връх в Австралия е 1,17 тона метамфетамин през декември 2017 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР