Мексиканските морски пехотинци съобщиха, че са открили подземна лаборатория за

...
Мексиканските морски пехотинци съобщиха, че са открили подземна лаборатория за
Коментари Харесай

Мексиканските пехотинци заловиха рекордно количество наркотици

Мексиканските морски пехотинци оповестиха, че са разкрили подземна лаборатория за опиати в планините до Кулиакан, столицата на щата Синалоа, където са унищожили 50 тона метамфетамин, съобщи Ройтерс.

От министерството на защитата разясниха, че пехотинците са съумели да открият лабораторията, откакто са получили разследващ отчет, който съдържал доказателства, че на към 20 километра от Кулиакан има лаборатория, в която се създават тонова дрога.

Според отчета, опиатите и варелите с химикали, употребявани за производството на метамфетамин, са били скрити в подземни лаборатории в два региона.

На фотоси, публикувани от министерството, се вижда по какъв начин двама пехотинци, облечени в костюми за работа с рискови материали, проучват десетки пластмасови контейнери, изполвани за производството на метамфетамин.

Drop in the proverbial bucket brigade of crank into the US. 50 tons of meth found in mountain drug lab, Mexican officials say https://t.co/kDPod1zuqupic.twitter.com/umqasPkyfK

— LOST TIME ΩΛ (@Swohtz) August 19, 2018

От министерството разясниха, че всички опиати са били унищожени на място поради сложната досегаемост до региона.

 Мексиканските картели са измежду водещите снабдители на метамфетамин в Съединени американски щати и най-големият източник на хероин, който е в центъра на рецесията с опиатите в Съединени американски щати.

Щата Синалоа е седалището на едноименния къртел, управителен до неотдавна от наркобарона Хоакин Гузман, прочут още като Ел Чапо, който сега лежи в американски затвор, където чака присъда. Очаква се Гузман да бъде наказан на пожизнен затвор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР