Мексикански войници иззеха повече от половин милион хапчета фентанил при

...
Мексикански войници иззеха повече от половин милион хапчета фентанил при
Коментари Харесай

Мексиканската армия разби най-голямата лаборатория за синтетична дрога, откривана досега

Мексикански бойци иззеха повече от половин милион хапчета фентанил при нахлуването в това, което в известието на армията се назовава най-голямата лаборатория за синтетична дрога, откривана до момента, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Армията съобщи, че лабораторията навън е била в Кулиакан, столицата на северния щат Синалоа. В Синалоа се намира едноименният наркокартел.

Войниците нахлули в лабораторията във вторник и разкрили съвсем 630 000 хапчета, които наподобява съдържат синтетичния опиоид фентанил. Те оповестяват също по този начин, че са конфискували 128 кг фентанил на прахуляк и към 100 кг хипотетични метамфетамини.

" Това е лабораторията за произвеждане на синтетични опиати с максимален потенциал, записана по време на тази администрация ", се споделя в изказване на армията.

Мексиканските наркокартели създават опиоида от химически прекурсори, доставяни от Китай, и по-късно го пресоват в хапчета, фалшифицирани по този начин, че да наподобяват като Xanax, Percocet или Oxycodone. Хората постоянно одобряват хапчетата, без да знаят, че те съдържат фентанил, и могат да получат смъртоносни свръхдози.

Залавянето се случи в същия ден, в който комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати организира чуване по отношение на големия брой свръхдози фентанил в Съединени американски щати, които понастоящем са към 70 000 годишно.

Председателят на комисията сенатор Боб Менендес, демократ от Ню Джърси, прикани Мексико да направи повече.

" Това значи да желаяме от Мексико да направи повече, с цел да попречи на незаконните организации да създават и търгуват с фентанил, макар че политизираната правосъдна система и случаите на сговор на мексиканските сили за сигурност с наркокартелите ще създадат това мъчно ", сподели той.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР