Мексикански войници иззеха над половин милион хапчета фентанил при нахлуване

...
Мексикански войници иззеха над половин милион хапчета фентанил при нахлуване
Коментари Харесай

Мексико разби най-голямата лаборатория за синтетична дрога, откривана досега

Мексикански бойци иззеха над половин милион хапчета фентанил при навлизане в най-голямата лаборатория за синтетични опиати, откривана досега, оповестява " Асошиейтед прес ".

Армията показва, че лабораторията е била открита в Кулиакан, столицата на северния щат Синалоа, където се намира и едноименният наркокартел.

Военните са нахлули в лабораторията във вторник и са разкрили съвсем 630 000 хапчета със синтетичния опиоид фентанил. Беше обявено и за конфискуването на 128 кг фентанил на прахуляк и към 100 кг метамфетамини.

" Това е лабораторията за произвеждане на синтетични опиати с максимален потенциал , записана по време на тази администрация ", се показва в изказване на армията.
 Властите в Мексико заловиха близо 2 тона кокаин
Властите в Мексико заловиха близо 2 тона кокаин

Това е най-голямата конфискация на кокаин за там до момента, сподели шефът на тамушната полиция

Мексиканските наркокартели създават опиоида от химически прекурсори, доставяни от Китай, след което го пресоват в хапчета, тъй че да наподобяват като Xanax, Percocet или Oxycodone. Хората постоянно одобряват хапчетата, без да знаят, че съдържат фентанил и могат да получат предозиране с съдбовен край.

Арестите бяха осъществени в същия ден, когато комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати организира чуване по отношение на големия брой случаи на предозиране с фентанил в Съединени американски щати годишно - сега към 70 000.

Председателят на комисията - сенаторът демократ Боб Менендес прикани Мексико да предприеме повече ограничения по въпроса.

" Това значи да желаяме от Мексико да направи повече, с цел да попречи на незаконните организации да създават и трафикират фентанил, макар че политизираната правосъдна система и и случаите на сговор на мексиканските сили за сигурност с наркокартелите ще затруднят това ", съобщи той.
 Разкриха най-дългия тунел за опиати сред Съединени американски щати и Мексико
Разкриха най-дългия тунел за опиати сред Съединени американски щати и Мексико

Над 1,3 км на 21 м под повърхността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР