Мексиканската суперзвезда в бокса Канело Алварес сподели пред медиите как

...
Мексиканската суперзвезда в бокса Канело Алварес сподели пред медиите как
Коментари Харесай

Канело обясни как се спрява с теглото си преди мегадуела с Головкин

Мексиканската суперзвезда в бокса Канело Алварес показа пред медиите по какъв начин ще се оправи със задачата да се впише в условията за килограми на междинна категория за идния мегасблъсък с Генади Головкин на 17 септември - борбата, която съгласно мнозина почитатели на бойните спортове ще бъде най-хубавата и най-вълнуващата през новия век.

Тъй като Канело действително трябваше да увеличи бойното си тегло от най-много 69.8 кг на най-много 72.5, той описа по какъв начин е действал в подготовката си за огромния конфликт.

“Въпреки че действително се изкачвам с една категория, отново приказваме за събаряне на килограми, тъй като нормално тежа 78-79 кг. Трябва да знаете, че даже да приказваме за разлика от единствено един паунд (0.454 кг), на кръга се усеща осезаемо - дали ще е в силата на ударите или пък в движението… Чувствах се доста добре, когато се качих в по-горна категория за мача с Чавес, само че това е единствено тъй като с треньорския ми щаб свършихме отлична работа. Имах доста сила и уменията ми не пострадаха. При боксьорите процесът на нанагорнище в категория е друг - някои вършат промени в хранителния режим, а други в метода на тренировки.

Аз персонално обичам да организирам спаринги с разнообразни противници от категорията, в която би трябвало да съм. Оттам към този момент виждам какви настройки би трябвало да направя, с цел да съм сигурен, че няма да изгубя скорост, мощ или придвижване. Разбира се, че е извънредно значимо да се хидратираш след кантара, тъй като доста постоянно се случва на босьори да се усещат по-тромави на кръга при качване на доста килограми незабавно след кантара”, изясни Алварес.

Битката Канело Алварес - Генади Головкин ще се организира в нощта на 16 против 17 септември от към 03:00 часа българско време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР