Мекият хибрид със 155 к.с. вече работи със 7-степенна автоматична

...
Мекият хибрид със 155 к.с. вече работи със 7-степенна автоматична
Коментари Харесай

Обновеният Ford Focus с огромен „телевизор”

Мекият хибрид със 155 к.с. към този момент работи със 7-степенна автоматизирана трансмисия, а ST версията е изгубила седалките Recaro.

Ford Focus стигна до естествения за средата на виталния цикъл фейслифт, който би трябвало да му помогне да заздрави позицията си на пазара. В тези времена, когато SUV-манията продължава да диктува пазара, Focus си остава доста значим модел за европейското поделение на Ford. Обновяването на модела не е засегнало мощно външния образ, само че за сметка на това под ламарините има много забавни новости, като без подозрение най-впечатляващата е „ тв приемникът " в интериора. Тук става въпрос за най-големия в класа 13,2-инчов (опция) екран на инфотейнмънт системата, от който се управлява технологията SYNC 4 с достъп до онлайн услуги и опция за актуализация по въздуха. Ford твърди, че интерфейсът е станал по-интуитивен, само че бутоните за надзор на климатичната система са сменени от ръководство от екрана, което не улеснява боравенето по време на път.

Иначе външните промени по актуализирания Focus не са толкоз радикални. Забелязва се повдигнатият челен похлупак за „ по-добро образно наличие " и препозиционирането на емблемата, която от над радиаторната решетка към този момент е в центъра й. Всеки модел е с LED фарове с интегрирани светлини за мъгла и по-откроими дневни светлини, като задните LED светлини са с нова графика.



Дизайнерите са вложили старания за по-голямо разграничение на моделите Focus. За задачата Connected и Titanium към този момент са с по-широка радиаторна решетка с матово черен кант и хоризонтални ребра. От друга страна ST-Line е с матова черна „ пчелна пита ", по-дълбоки долни въздухотвори и странични престилки, дифузьор и заден спойлер. Кросоувър осъществяването Active е с отвесни „ ребра " в решетката, до момента в който пакетът Vignale при моделите Titanium, ST-Line и Active е с хромирана горна решетка и специфични лети джанти.

Най-голямата оригиналност под предния похлупак е 7-степенната автоматизирана трансмисия с двоен съединител, която се предлага за мекия 48-волтов хибриди с мощ 155 к.с. (има го и с мощ 125 к.с., само че с 6-степенна механична трансмисия).

Focus предлага също по този начин и 1,0-литровия бензинов мотор на EcoBoost с мощ 100 к.с. и 125 к.с. и шестстепенна ръчна скоростна кутия. Предлага се също и 1,5-литровият дизелов мотор EcoBlue с мощ от 95 к.с. и 120 к.с., с разход на гориво от 4,0 л/100 км и 106 г/км CO2 WLTP. Осемстепенна автоматизирана трансмисия се предлага за разновидността със 120 к.с.

Focus ST продължава да разчита на познатия 2,3-литров EcoBoost с 280 к.с., само че моделът към този момент е с нови джанти, нова багра Mean Green (опция) и нови седалки (собствено производство), заменящи досегашните от Recaro.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР