Междувременно, Окръжната прокуратура в Ловеч ще поиска постоянен арест за

...
Междувременно, Окръжната прокуратура в Ловеч ще поиска постоянен арест за
Коментари Харесай

Арестуваха лекарка от ТЕЛК заради подкуп, предстоят още арести


Междувременно, Окръжната прокуратура в Ловеч ще изиска непрекъснат арест за шефа на ТЕЛК  - Ловеч доктор Донка Минкова и още един участник в схемата за подкупи.

В четвъртък проверяващите разкриха скица за освидетелстване на здрави хора и завишаване на % неработоспособност против рушвет. От прокуратурата оповестиха, че в схемата са забъркани всички от ТЕЛК – Ловеч, както и други лекари. Подкупите са били от 200 до 1000 лв., а сега на ареста шефката на комисията е била с над 20 хиляди лв. в джоба си. От ГДБОП оповестиха, че предстоят още арести. Представители на неправителствения бранш са безапелационни, че е нужна цялостна промяна в ТЕЛК.

Според Капка Панайотова от Центъра за самостоятелен живот процентът на изгубена неработоспособност се пресмята въз основата на диагнози и се дават подкупи точно за тяхната замяна. " Ето за какво единственото нещо, за което би трябвало да се употребява решението на ТЕЛК, е общественото обезпечаване. Всичко друго следва да бъде самостоятелно ", разяснява Панайотова.

" Нужна е една по-добра промяна в ТЕЛК. Така, както са написани в този момент, разпоредбите основават предпоставки и за корупционни практики. Освен това никой не желае да работи в ТЕЛК. Медиците там са на доизживяване ", сподели юристът по здравно право доктор Мария Петрова. И добави, че лекарите би трябвало да осъзнаят, че поставяйки си подписа под даден документ, носят сериозна отговорност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР