Междусекторният обмен на информация гарантира безопасността и сигурността по море

...
Междусекторният обмен на информация гарантира безопасността и сигурността по море
Коментари Харесай

Зам.-министър Събев: Междусекторният обмен на информация гарантира морската безопасност в реално време

Междусекторният продан на информация подсигурява сигурността и сигурността по море в действително време. Това сподели заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев по време на откриваща среща по план „ Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдаване, основано на обща среда за продан на информация за наблюдаване на морската територия на Европейския съюз-ИнБулМарС 2 ".

„ Консолидираното морско наблюдаване, като част от Интегрираната морска политика на Европейския съюз, е главен инструмент за обмена на данни и за увеличението на знанията за морската среда ", разясни заместник-министър Събев. Като добави, че подобряването на обмена на информация сред органите за морско наблюдаване е една от основните стратегически цели на Съюза в секторната политика и значим систематичен съставен елемент на тактиката за морска сигурност.

Той посочи, че посредством внедряването на системата България ще може дейно да взе участие в обмена на данни сред морските управляващи в разнообразни браншове, тъй че информацията да бъде налична до всички участници.

„ Вярвам, че с осъществяването на плана ще бъде достигната по-висока степен на съгласуваност на морските действия на национално и европейско равнище, като причина за по-сигурни, по-безопасни и по-чисти морета ", сподели в умозаключение заместник-министър Събев.

Проектът планува създаване на национална инфраструктура и доставка, инсталиране и персонализиране на графичен потребителски интерфейс за интегрирано морско наблюдаване. Изпълнението му ще сътвори нужните условия за осъществяване на трансграничен и транссекторен, основан на модела за данни на CISE (Common Information Sharing Environment for the European Maritime Domain), продан на информация в границите на България и на територията на Европейския съюз. Неговата стойност е над 3 млн. лева, като безплатна финансова помощ е 100 %. Той се извършва от ИА „ Морска администрация " по размер 6.1 „ Интегрирано морско наблюдаване " по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР