Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с

...
Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с
Коментари Харесай

След съседски спор: Пистолет в главата заради шумна врата

Междусъседска война стигна до опит за решение на казуса с оръжие. На фрагменти от охранителни камери се вижда по какъв начин мъж насочва револвер към главата на комшия. Причината за това е, че му вдигали прекалено много звук.

На 24 май, в 4 часа сутринта, в столичният квартал „ Люлин ” съседът на Ивайло Стоянов вади револвер и го насочва към главата му.

„ Уплаших се доста. Както за мен, по този начин и за фамилията ми. Защото жена ми и детето останаха в жилището сами, до момента в който аз се бутах с него и се пробвах да се отскубна и да се кача в асансьора ”, споделя Ивайло Стоянов пред.

Всичко стартира половин час по-рано. Охранителната камера на етажа запечатва момента, в който мъжът с револвера връзва металната решетка със свински опашки.

„ Целият проблем стартира от това, че на комшията му пречи шумът от заключването и отключването на решетката. Което, по неговите дум, и било по 20-30 пъти дневно ”, съобщи Илияна Василева.  

В 4 часа сутринта обаче никой не е минавал през металната врата. Съседите незабавно се обаждат на полицията. А когато на мястото идват униформените от 9-о районно управление (на МВР), мъжът към този момент не е въоръжен.

„ Вече нямаше оръжие. Полицаите нищо не го попитаха. Да му вземат оръжието, или най-малко някаква документи да ревизират дали му е законно оръжието ”, споделя Ивайло.

„ Написаха просто протокол за обстановката и си потеглиха. Нито посетиха жилището, нито го задържаха ”, разяснява Илияна.

Според Ивайло Стоянов - съседът му, който никой на етажа не познава, е бил във очевидно несъответстващо положение. „ Той загатна и пред дежурните служители на реда, които пристигнаха, че употребява всякакви стимуланти. Това, което мен ме тормози е, че този човек е таксиметров водач. Превозва хора. Кара такси и е с оръжие. Това за мен е неприемливо ”, споделя Ивайло.

От 2014 година мъжът с револвера в ръка живее в общинско жилище. След получения сигнал, от общината са го уведомили, че ще му лишават жилището, в случай че редовно нарушава разпоредбите.

„ Тъй като в съответния случай приказваме за първо такова нарушаване, най-малко официализирано, което е единствено установено, само че не е потвърдено, редовно значи две или повече такива нарушавания ”, посочи Милко Младенов, кмет на столичния регион " Люлин ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР