Международното разследване на българската криптобанка/борса/платформа/хеджфонд Нексо се очертава да бъде

...
Международното разследване на българската криптобанка/борса/платформа/хеджфонд Нексо се очертава да бъде
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: ДБ, ПП, Дневник, Капитал са измамници и шарлатани

Международното следствие на българската криптобанка/борса/платформа/хеджфонд " Нексо " се обрисува да бъде най-голямата вест, касаеща България в интернационален проект напоследък, написа политическият анализатор Кристиян Шкварек във Facebook.

Ето какво написа анализаторът: 

Общо над 96 милиарда $ са минали през банката, като съгласно следствието това е включвало от заобикаляне на санкционния режим по отношение на Русия, през пране на пари, та до финансиране на ислямистки организации.

Международните медии гърмят по тематиката, която беше щедро отразена и зад океана. Историята включва и финансиране на медии и политически партии у нас, покривайки всички условия за доста значима тематика измежду тези, които особено се вълнуват от въпросите с корупцията, задкулисието и върховенството на правото у нас.

Но усещате ли оглушителното безмълвие по тематиката? " Демократичната общественост ", партиите на смяната - Политическа партия и Демократична България, както и целокупната им мрежа от " самостоятелни медии " и анализатори се е скрила вдън земя. Защо ли?

Ами тъй като съгласно интернационалното следствие има забъркана връзка на криптобанката с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ". Служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция " Демократична България ", излиза наяве от докладите на партията, а в медиите на " Капитал " пък банката от години е щедро рекламирана и промотирана.

Естествено, тези неща постоянно се случват против възнаграждение. Сред създателите на пирамидата са някогашни чиновници на Иво Прокопиев, а пък други водещи лица са директно обвъзрани с " Продължаваме Промяната " и съответно с финансирането на двете им предизборни акции.

Та стигаме до следващия миг, в който таман на сякаш най-големите борци за " господство на правото " им се постанова сконфузно да мълчат, тъй като самите те са в центъра на скица. Миналата година това се случваше от време на време.

Междувременно, шизофреничното крило на " демократичната общественост " ще прави митинги под прозорците на Телус, уверени, че там има злокобна кремълска интрига да ги блокират във Facebook, тъй като си нямат визия по какъв начин действат логаритмите на платформата. За заобикалянето на съветските наказания през Нексо, обаче, няма да стачкуват, тъй като партиите и медиите им са получавали пари от същите.

Убеден съм, че с образци като тези от ден на ден хора в страната ще осъзнават от кое място идва маниакалното ми пренебрежение към тази общественост, медиите, кръговете и партиите им. Разберете - Демократична България, Политическа партия, Дневник, Капитал и впрочем не имат вяра в нищо от това, за което ви приказват, че се борят. Това са измамници и шарлатани.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР