Международното летище в Ухан отвори врати в началото на април

...
Международното летище в Ухан отвори врати в началото на април
Коментари Харесай

„Ел Ал“ стартира хуманитарни полети от Ухан до ЕС

Международното летище в Ухан отвори порти при започване на април след двумесечно затваряне, обслужвайки столицата на провинция Хубей, където за първи път породи огнището на COVID-19.

Израелският водещ транспортьор „ Ел Ал “ ще извършва 60 филантропични товарни полета от китайския град Ухан до няколко огромни европейски градове през Израел, заяви самолетната компания, представена от „ Джерусалем Пост “.

Първоначално „ Ел Ал “ ще извършва 15 товарни полета на седмица от интернационалното летище в Ухан до израелското летище „ Бен-Гурион “, което ще бъде последвано от 9 полета на седмица до Лондон, 3 до Париж и 3 до Франкфурт. Всеки полет ще транспортира почти 25 тона филантропична помощ за подкрепяне на борбата против огнището на ковид. Първият полет ще кацне на летище „ Бен-Гурион “ по-късно през днешния ден, превозвайки маски и защитни костюми, преди да излети за Лондон.

В неделя съдът в Тел Авив утвърди изтеглянето от „ Ел Ал “ на 105 милиона шекела от остатъците в пенсионните фондове на служащите, защото израелската самолетна компания се бори да оцелее на фона на пандемията от ковид. На самолетната компания ще й бъде позволено да изтегли средствата на 10 май.

Решението на съда идва в миг, когато „ Ел Ал “ продължава договарянията с финансовото министерство и банките за завършване на избавителен пакет, който да даде опция на самолетната компания да продължи интервенциите си. Преговорите за държавноосигурителен заем на стойност към 350 млн. $ занапред ще стигнат до умозаключение след осем седмици диалози. Въпреки че решението евентуално ще бъде финализирано тази седмица, всяка възможна конвенция евентуално ще изисква редуциране на 1 600 от 6 500-те чиновници на самолетната компания. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР