Международното летище в Пекин прави още една крачка към окичването

...
Международното летище в Пекин прави още една крачка към окичването
Коментари Харесай

Летището в Пекин скоро ще е най-голямото в света

Международното летище в Пекин прави още една крачка към окичването си с купата " най-вече обслужени пасажери ", написа Bloomberg. Увеличаващият се брой на междинната класа в Китай и международната наклонност за повече пътувания със аероплан помогнаха за записването на нов връх на летището - 95,8 милиона за година.

Към момента то е второто най-голямо летище в света. И петте следващи години на непрестанен напредък му помогнаха да се приближи още повече до настоящия номер едно - интернационалното летище в Атланта, Съединени американски щати. От своя страна то регистрира спад на обслужените пасажери през 2017 година до 103,9 милиона.

Прогнозите са, че Китай ще надмине Съединени американски щати като максимален авиопазар до 2022 година За да се оправи с растежа на пасажерите, Пекин строи мегалетище за 12,9 милиарда $. Това ще отвори порти още през идната година и ще може да одобри до 100 милиона пасажери годишно.

Така Пекин ще влезе в извънредния клуб на международните градове с две или даже три медународни летища. Сега в него влизат Лондон, Ню Йорк, Токио и Париж. Но за разлика от Пекин, в другите градове нормално едно от летищата има съпровождаща роля, като обслужва единствено локални или районни полети.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР