Международното летище Хамад в Доха, столицата на Катар, е начело

...
Международното летище Хамад в Доха, столицата на Катар, е начело
Коментари Харесай

Хамад в Доха е най-доброто летище в света

Международното летище Хамад в Доха, столицата на Катар, е отпред на тазгодишната ранглиста на платформата AirHelp за най-хубавите летища в света, отнемайки водачеството на Сингапур.

Платформата разгласява рейтинги на летищата за втора поредна година. Хамад в Доха получава междинна оценка 8,77 от оптималната 10 поради отличните мнения за качеството на обслужването. Тази година летището в Сингапур се класира едвам на пето място, отбелязва „ Фигаро “.

Второто място е за летище на Атина (8,69), трето е токийското интернационално летище Ханеда (8,63), следвано от Кьолн (8,61).

Класацията е формирана по три критерия – акуратност, качество на услугата и разбиране в обществените мрежи. Включени са 141 летища, измежду които много европейски, няколко съветски и турски и нито едно българско летище.

AirHelp e компания, помагаща на пасажерите да получат обезщетения, в случай че се усещат ощетени поради забавени или анулирани полети.

Платформата разгласява всяка година и ранглиста на най-хубавите самолетни компании. 2018 бележи завръщането на отпред на Qatar Airways след третото й място предходната година. Сега тя получава оценка 9,08 от 10 с съвсем недостижимо от другите качество на услугата. Подгласници са Lufthansa, Etihad Airways и Singapore Airlines. В рейтинга са включени 72 компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР