Международното жури на конкурса за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети

...
Международното жури на конкурса за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети
Коментари Харесай

Журито на Spirits Selection гостува на VP Brands International

Международното жури на състезанието за високоалкохолни питиета Spirits Selection посети най-модерната фабрика за алкохол в България. Тя е благосъстоятелност на водещия производител у нас VP Brands International. В индустриалната база в Пещера експертите разгледаха бутилиращите цехове и купажните отделения, посетиха склада за отлежаване с 14 000 бъчви и дегустираха питиета от портфолиото на компанията. Международните специалисти бяха осведомени с всички стадии от бутилирането и останаха впечатлени от непрекъснатия лабораторен надзор, който се прави в лабораторията на VP Brands International.
Нивото на произвеждане на алкохол в България следва най-хубавите интернационалните стандарти, съгласиха се специалистите от Spirits Selection. “Изненадани сме от високите стандарти и организация и имам вяра, че това е стъпка напред в още по-активното ви промотиране на интернационалните пазари. За нас – всички тези 80 дегустатори от 26 страни беше чудесна опция да забележим високото равнище на професионализъм и работа в компанията – още повече, че за България се знае малко като производител на високоалкохолни питиета. “, разяснява по време на визитата Бодуа Аво, ръководител на Concours Mondial de Bruxelles.
Във VPBI ползват първокласен надзор на всеки стадий от производството като продуктите минават няколко равнища на разбор. „ Първо на стадий купажиране се взима проба, която се изпраща в акредитирана лаборатория за физико-химичен разбор. Ако дава отговор на нужните условия, минава през вътрешната дегустационна комисия. Вторият стадий е многократна филтрацията, която се прави с новаторските технологии за сребърна и за платинена дестилация. След това готовият артикул отива в буферни съдове, където още веднъж предстои на непоколебим физико-химичен и органолептичен разбор от дегустационната комисия.
И в случай че дава отговор на високите условия за качество на VPBI, се подава за бутилиране. “В деня на бутилиране се проучва и дегустира една от първите бутилки. През месеца или интервала на бутилиране на случаен принцип още веднъж се отделят проби от готовата продукция, които още веднъж са подложени на разбор, с цел да се подсигурява качеството на крайния артикул. Пробите се тестват от софтуерните екипи вътре в компанията, само че и от самостоятелни външни консултанти “, описаха специалистите на VP Brands International по време на обиколката. Те споделиха и други секрети от кухнята – чистата планинска вода, която употребяват. Внедрили са и специфични системи за в допълнение филтриране с деен въглен, противоположна осмоза и с неповторимата система, употребяваща минерала Шунгит.


Цялото жури на състезанието Spirits Selection посети и неповторимото оборудване за отлежаване на дестилати във VP Brands International. Само складът за отлежаване в Пещера се разгръща върху 2500 кв. метра и съхранява 14 000 бъчви като компанията разполага с още два такива склада и възнамерява построяването на още един. Общо сега VPBI има 30 000 бъчви за отлежаване като употребява както български дъб, по този начин и американски. Спецификите на дървесината се отразяват и на неповторимия усет на продукта. Начинът на нареждане на бъчвите в склада за отлежаване е заимстван от най-хубавите дестилерии в Шотландия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР