Международно признатата столица на Израел е Тел Авив. Това каза

...
Международно признатата столица на Израел е Тел Авив. Това каза
Коментари Харесай

Журналист: Откакто има държава Израел, тя има една столица – Ерусалим

Международно приетата столица на Израел е Тел Авив. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният непрекъснат представител на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров във връзка решението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да признае Ерулисам за столица на Израел.

Според журналиста Георги Милков в проблема става въпрос за двуличие. Откакто има страна Израел, тя има една столица – Ерусалим. Там се намират всички съществени институции. Когато вървят в Израел, всички международни водачи дават изказвания в Еруслим. Никой не може да каже на израелците коя е тяхната столица с изключение на тях самите. Същото се отнася и за палестинците, акцентира Милков.

По думите на Тафров няма интернационално приета процедура за признание на столица. Това е изкуствено раздухван въпрос. Изявлението на Тръмп е чисто политическо, то няма интернационална правна стойност. То обаче ще породи кръвопролития, това надали може да се избегне. Но за антисемитизма и за тероризма няма никакво опрощение. След решението на Тръмп за Ерусалим и у нас се следи вълна на антисемитизъм, което е безусловно неприемливо, съобщи дипломатът.

Няма да има сигурност и успокоение за Израел, до момента в който омразата на арабския свят към тях не бъде овладяна, добави той.

Според Георги Милков ходът на Тръмп може да докара до решение на казуса, защото въпросът още веднъж е на дневен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР