Международният валутен фонд (МВФ) предупреждава, че е възможно 2020-а да

...
Международният валутен фонд (МВФ) предупреждава, че е възможно 2020-а да
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Рецесията ще е толкова тежка, колкото преди 10 г.

Международният валутен фонд (МВФ) предизвестява, че е допустимо 2020-а да бъде белязана от тежка криза "поне толкоз неприятна, колкото при международната финансова рецесия или още по-лоша ". Прогнозите са възобновяване да настъпи следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2110
Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение насочи предизвестието след телефонна конференция с финансовите министри и централните банкери от Г-20.

Кристалина Георгиева: МВФ активизира 1 трлн. $ за битка с COVID-19

"Икономическите последствия са и ще бъдат тежки, само че колкото по-бързо вирусът бъде спрян, толкоз по-бързо и мощно ще бъде възобновяване ", акцентира тя.

Развитите стопански системи като цяло са в по-добра позиция да отговорят на рецесията, добави Георгиева. Същевременно доста страни с нововъзникващи пазари и страни с ниски приходи се сблъскват със обилни провокации, като към този момент се следи приключване на капитал от по-бедните страни, добави шефката на МВФ.

Фондът ще ускори помощта за страните в потребност и в същото време приканва централните банки да основат спомагателни суап линии, с цел да се предотврати рецесия с ликвидността на нововъзникващите пазари и в по-бедните стопански системи. Много от най-богатите страни в света към този момент откриха суап линии, в това число с Управлението за федерален запас на Съединени американски щати.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2110  Първият италиански пациент с COVID-19 беше изписан от болница Първият италиански пациент с COVID-19 беше изписан от болница  По-строги ограничаващи ограничения и в Кипър зарди Covid-19 По-строги ограничаващи ограничения и в Кипър зарди Covid-19  Нови 186 умряли от ковид във Франция, общият им брой става 860 души Нови 186 умряли от ковид във Франция, общият им брой става 860 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР