Международният валутен фонд (МВФ) предложи план на стойност 50 млрд.

...
Международният валутен фонд (МВФ) предложи план на стойност 50 млрд.
Коментари Харесай

МВФ предложи план за $50 млрд. за слагане край на пандемията

Международният валутен фонд (МВФ) предложи проект на стойност 50 милиарда $ за слагане завършек на COVID-19 пандемията, като задачата е да се имунизират най-малко 40% от популацията на света до края на 2021 година, осведоми " Франс прес ".

" Нашето предложение дефинира цели, пресмята условия за финансиране и излага прагматични дейности ", означи шефът на МВФ Кристалина Георгиева на среща за световното опазване на здравето, извършена в Рим като част от Г-20.

С взор напред към дълготрайно стабилно световно икономическо възобновяване, проектът има за цел минимум 60 % от международното население да бъдат имунизирани до края на 2022 година.

Авторите на отчета показват, че в този момент е прието, че няма да има същински завършек на икономическата рецесия до безкрайност на здравната рецесия.

Следователно в полза на всички страни е да сложат финален завършек на пандемията, се твърди в отчета.

" От известно време предизвестяваме за рисково разминаване на икономическото положение ", посочи Георгиева и добави: " То единствено ще се утежнява с увеличението на разликата сред богатите страни, които имат достъп до ваксини, и бедните страни, които нямат. "

В края на април по-малко от два % от популацията на Африка са били имунизирани, до момента в който повече от 40 % от популацията в Съединени американски щати и повече от 20 % в Европа са получили най-малко една доза ваксина против Ковид, МВФ споделих.

Фондът дава приоритет на премахването на разликата във имунизациите, с цел да върне света по пътя към напредък. Целта е " да помогнем за слагането на пандемията всъщност под надзор на всички места в интерес на всички ", сподели Георгиева.

За да стигне до такава степен, МВФ акцентира нуждата от спомагателни дотации за интернационалната скица Covax - която беше основана, с цел да се опита да попречи на богатите страни да съхраняват ваксини, само че към този момент се оказва неефективна.

Тези дотации биха пристигнали посредством дарения на непотребни дози и обезпечаване на свободен трансграничен поток на първични материали и ваксини.

Оценката от 50 милиарда $ е композиция от най-малко 35 милиарда $ дотации, плюс запаси от държавните управления и друго финансиране, сподели МВФ.

" Като съветски жител, подсъдимият е приет за отговорен в предаването на информация, която съставлява държавна загадка, на представител на непозната страна ", се споделя в изказването на съда.

Той не разкри повече детайлности за закононарушенията. Процесът се организира при затворени порти.

Прокурорите упрекнаха Яцкин, който отхвърля виновността, че е предал държавна загадка на специфичните служби на Украйна, съобщи организация ТАСС.

Редица съветски учени, бойци и чиновници бяха упрекнати в държавна измяна през последните години, откакто бяха упрекнати в предаване на чувствителни материали на непознати страни.

Критиците на Кремъл настояват, че обвиняванията постоянно са неоснователни и не могат да бъдат обсъждани, защото са класифицирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР