Международният валутен фонд (МВФ) повиши прогнозата си за икономическия растеж

...
Международният валутен фонд (МВФ) повиши прогнозата си за икономическия растеж
Коментари Харесай

Международният валутен фонд повиши прогнозата за растежа на Русия за 2024 г.

Международният валутен фонд (МВФ) увеличи прогнозата си за икономическия напредък на Русия през 2024 г ., защото възходящите военни разноски оказват помощ на Москва да се защищити от криза, съобщи Агенция Франс Прес.

Очаква се съветската стопанска система да нарасне с 3,2% през тази година , което е нарастване по отношение на предходната прогноза от 2,6% , оповестена през януари, уточни МВФ в отчета си " Световни стопански вероятности ".
 Икономиката на Русия
Кремъл е заделил 10,8 трилиона рубли (115 милиарда долара) за защита през 2024 година , поставяйки стопанската система си на бойна основа, до момента в който офанзивата в Украйна се проточва към този момент трета година. Разширяването на разноските оказа помощ на Русия да се опълчи на прогнозите за внезапен спа д, който мнозина предвиждаха, когато президентът Владимир Путин подреди на войските да преминат границата през февруари 2022 година

Но призоваването на стотици хиляди бойци, увеличението на вътрешното произвеждане на оръжия и напускането на мъжете, които желаят да избегнат наборната работа, провокираха бездънен дефицит на работна ръка в някои елементи на стопанската система.
 Икономиката на Русия
Всичко това се съчетава в с пирала на повишаване на заплатите и потребителските цен и. Миналия месец централната банка на Русия резервира лихвените проценти без смяна, защото шефът Елвира Набиулина предизвести, че продължава да " вижда признаци на прегряване " на стопанската система .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР