Международният валутен фонд (МВФ) очаква, че растежът на глобалната икономика

...
Международният валутен фонд (МВФ) очаква, че растежът на глобалната икономика
Коментари Харесай

МВФ с най-негативната средносрочна прогноза за глобалния икономически растеж от 1990 г.

Международният валутен фонд (МВФ) чака, че растежът на световната стопанска система ще се забави до под 3 на 100 през 2023 година и ще остане на равнището от към 3 на 100 през идните 5 години. Това показва ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение през днешния ден в авансово квалифицирано изказване преди пролетните срещи на МВФ и Световната банка идната седмица, съобщи Ройтерс. 

Силните и координирани дейности в областта на паричната и фискалната политика в отговор на провокациите, подбудени от пандемията от КОВИД-19 и съветската военна инвазия в Украйна, са предотвратили заплахата от доста по-лошо развиване на стопанската система през последните години, отбелязва Георгиева. 

Тя обаче акцентира, че вероятностите за икономическия напредък остават отрицателни както в кратковременен, по този начин и в средносрочен проект, поради трайно високата инфлация, предава Българска телеграфна агенция.

Това е най-негативната средносрочна прогноза на МВФ за световния стопански напредък от 1990 година насам. В нея са заложени упования за растеж на стопанската система в международен мащаб, който е доста по-малък от междинното годишно равнище от 3,8 на 100, записано през последните две десетилетия, показва ръководителката на МВФ. 

" В изискванията на възходящо геополитическо напрежение и към момента висока инфлация, постоянното възобновяване остава мъчно постижимо. Това нанася щета на всички, най-много на най-уязвимите хора и страни ", се споделя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР