Международният валутен фонд е готов да мобилизира капацитет от 1

...
Международният валутен фонд е готов да мобилизира капацитет от 1
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: МВФ мобилизира 1 трлн. долара за борба с COVID-19

Международният валутен фонд е подготвен да активизира потенциал от 1 трлн. $ под формата на заеми за битка с икономическо влияние на пандемията от ковид, съобщи в понеделник ръководещият шеф на институцията Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение.

В известие в блога си, оповестено на уеб страницата на МВФ, Георгиева съобщи, че световният заемодател е получил молби от към 20 спомагателни страни за финансиране стратегии и те ще бъдат прегледани през идващите дни. Тя не пожела да уточни съответни имена на страни.

COVID-19 стигна и до Международния валутен фонд

Тя също по този начин прикани за "координирани и синхронизирани фискални тласъци " от централните банки по света, като добави, че такива дейности са нужни, с цел да се "предотвратят дълготрайните стопански вреди ".

Г-жа Георгиева прикани напредналите стопански системи да "облекчат финансовите условия ", с цел да се обезпечи "поток от заеми " за действителната стопанска система.

Шефът на МВФ предложи надзорните органи на финансовата система "да се стремят да запазят салдото на финансова непоклатимост “, като поддържат стабилността на банковата система и в това време поддържат икономическата интензивност.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР