Международният съюз по биатлон (IBU) затегна правилата за смяна на

...
Международният съюз по биатлон (IBU) затегна правилата за смяна на
Коментари Харесай

В биатлона затегнаха правилата за преход между отборите

Международният съюз по биатлон (IBU) стегна разпоредбите за промяна на спортното поданство. Това решение е взето на неотдавнашния конгрес на организацията. IBU е стегнал разпоредбите, с цел да отбрани ползите на националните федерации, които са вложили доста в подготовката на млади спортисти.

В разпоредбите на IBU към този момент има уговорка, която разказва две условия за допускане на биатлонисти до интернационалните надпревари. Първото споделя, че с цел да се състезава за страна, спортистът би трябвало да се смята за неин жител до навършване на 15-годишна възраст. Ако е сменил поданството си след 15 години, ще би трябвало да потвърди тесни, безапелационни и мощни връзки с новата страна (например заради брак и/или непрекъснато престояване в нея). Такива връзки би трябвало да съществуват минимум една година за състезател на възраст 19 години или по-млад, в продължение на две години за състезател на възраст 20-22 години и три години за състезател на възраст 23 години или повече.

Последният път, когато IBU стегна разпоредбите за преход беше през предходната година. Тогава се появи уговорка, забраняваща на биатлонист да сменя националния тим повече от един път в кариерата. В същото време му беше разрешено да се върне в предходния тим. Сега се появи допълнение към клаузата: състезател може да направи това при изискване, че е минала най-малко една година от последното му присъединяване за новия народен тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР